I really like risotto, especially unusual and "solid" that is not the wave, but quite compact.
This wedding was beautiful and oranges!
but I did not think we had hoped ...
I loved it:))
Per 6 persone
• 500 g riso carnaroli o arborio ( io ho usato una miscela di: riso, farro e orzo)
• 1 scalogno, tritato
• 3 arance non trattate
• 60 g mandorle, a lamelle
• timo
• 4 cucchiai parmigiano grattugiato
• un litro e mezzo di brodo vegetale
• 1/2 bicchiere vino bianco secco (io ho usato il marsala secco)
• olive oil
• salt and pepper to taste
procedure
in a large frying pan fry in 'oil and chopped shallots over low heat. Then tostateci rice and deglaze with white wine. Begin to add, little by little, the stock and, after about 15 minutes of cooking, add salt and pepper, add the finely chopped rind and juice of two oranges, a few thyme leaves and cook, stirring occasionally.
When the rice is cooked, stir in fuori dal fuoco con il burro restante ed il parmigiano. Guarnite con la buccia dell'altra arancia che taglierete a striscioline sottili aiutandovi con il pelapatate e le mandorle a lamette.
ricetta tratta da http://www.mangiarebene.com/
con questa ricetta partecipo al contest " Frutta in pentola" di Ramona:
e partecipo anche al contest di Cinzia
0 comments:
Post a Comment