Monday, February 28, 2011

How To Make A Gumpaste Moterbike

type Ferrara and fried onions


You know that I really like making bread at home, and especially trying new recipes (at least for me). Surely this can not be called bread of Ferrara, because only the original place and made with local ingredients that can be defined and unique.
This bread is especially good and crunchy eaten within a few hours;)

Ingredients:

500 gr wheat flour

15 gr yeast

2 tablespoons extra virgin olive

water as needed

salt

Mix the flour with the yeast dissolved in a little water, add a pinch of salt, oil and more water until you get un'impasto compact and not too hard. Work well for 5 minutes, then allow to rise covered with a damp cloth for 90 minutes.


Take the dough, knead again, staccare dei piccoli pezzi e dale loro forma dl pane ferrarese, facendo due cornetti attorcigliati  e incrociati fra di loro, e chiudere la parte centrale con un'altro pezzo di pasta.



Disporre il pane su carta da forno, e lasciare lievitare il tempo che il forno raggiunge la temperatura di 240°
Cuocere per 40 minuti, controllando spesso senza aprire il forno




Frittata con i cipollotti


4 uova


1 cipollotto (o 2 secondo le dimensioni)

sale

pepe nero

formaggio grattugiato (a piacere parmigiano o pecorino o entrambi)

olio evo.

Sbattete le 4 uova con poco sale e il formaggio grattugiato.
Tagliate finemente il cipollotto con la coda e fatelo appassire in una padella con olio evo, sale ed un pizzico di pepe nero.Quando sarĂ  diventato tenero, versateci sopra l'uovo and stir well with a fork to distribute the onion along the surface.
Turn the pancake with a plate or lid, or if you can on the fly by ATRA and cook separately.

0 comments:

Post a Comment